Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

TRT ‘Çat Kapı' program ekibi Ayvalık'ta

TRT ‘Çat Kapı

TRT Belgesel ekranlarında her hafta sonu yayınlanan Çat Kapı” programının bu haftaki çekimleri Ayvalık'ta gerçekleştirildi.

TRT Belgesel ekranlarında her hafta sonu yayınlanan “Çat Kapı” programının bu haftaki çekimleri Ayvalık’ta gerçekleştirildi.
Tarihi dokusunun yanı sıra sosyal kültürel yapısı ve kendine özgü mutfak kültürü ile de tüm dikkatleri üzerinde toplayan Ayvalık, ulusal televizyon kanallarının ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Ayvalık’ın tarihi, kültürel ve turistik alanlarında çekimler gerçekleştiren TRT “Çat Kapı” ekibi Ayvalık Belediyesi’nin efsane bandosunun çekimlerini de gerçekleştirdi.
Belediyenin efsane bandosu Şef Ergün Tekincan yönetiminde, TRT Belgesel “Çat Kapı” programı çekimleri için efsane bando ekibi Cumhuriyet Meydanında ayrıca konser verdi.
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği Ayvalık Belediyesi bandosunun konserinde çaldığı parçalarla ilçe halkı gönüllerince eğlendi.
TRT Belgesel kanalında yayınlanan Emel Yurt`un sunduğu geleneksel kültür ve gezi programıyla Anadolu`yu adım adım gezen ekip, yaptıkları ziyaretlerde tüm kapıların eğlenceye, içten sohbetlere, farklı renklere ve şaşırtıcı ayrıntılara açıldığını dile getiriyor.
Programın sunucu Yurt, “Kına geceleri, düğünler, şenlikler gezilerimizin neşesi. Yemekler, unutulmaya yüz tutan hünerler, el sanatlarındaki incelikler; ağıtlar, ninniler, türküler ve oyunlar… Hepsi Anadolu’nun sesi, nefesi… Peki, her biri yöre yaşamına ayna tutan gelenek, görenek, örf ve adetler? Onlar da gülümseyerek ve merakla yollar aştığımız bu serüvende… Anadolu’nun doğal güzelliklerini, turistik yerlerini, tarihi ve kültürel zenginliklerini “Çat Kap”ı farkıyla izlemek herkesin hakkı” diye konuştu.
“Çat Kapı” programının Ayvalık’ta yapılan çekimlerin yer aldığı bölümü 17 Ocak 2015 Cumartesi günü TRT Belgesel kanalında saat 21. 00’da yayınlanacak.



  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı